Search
  • jujukol

Kiitos kun luitte ja Näkemiin

Olen tässä blogissani kirjoitellut lähinnä datasta ja päätöksistä viime aikoina. Ajatukseni on ollut, että ketään en syyllistä. Tavasta käyttää tietoa ja dataa päätöksissä kirjoitan, ja sitä analysoin. Jos se näyttää hölmöltä, ketään en osoittele.


On ollut upeaa nähdä, että ihmiset ovat tykänneet, kommentoineet ja haastaneet. Sydämellisin kiitos kaikille jotka olette olleet mukana tai ainakin lukeneet!


Syy miksi minulla on ollut aikaa analysoida ja kirjoitella on rehellisesti ollut se, ettei juuri muutakaan järkevää tekemistä ole ollut.


Olen tuotantotalouden DI ja KTM (melkein, gradua kirjoitellut). Oikeustieteitäkin on tullut jo melkein tutkinnon verran opiskeltua, ja jonain päivä haluaisin saada tutkinnon oikeustieteistäkin. Elämä on ollut työn kautta oppimista mutta myös opiskelua, johon meidän yhteiskuntamme antaa huikean mahdollisuuden niille jotka haluavat oppia lisää. Analytiikka on aina kiinnostanut minua ja olen sitä aina johtamistyössäni käyttänyt, oli kyseessä pörssiyhtiö tai oman yritykseni toiminta. Nyt on ollut hyvä aika opetella lisää data-science työkaluja. Niistä toivottavasti blogin lukijat olette saaneet nyt nauttia.


Pitkään olin muualla töissä, isoissa taloissa. Mutta sitten päätin lähteä yrittämään.

Minullahan on oma yhden ihmisen Oy, joka teki liikevaihtoa 300-400.000 vuodessa. Viime syksynä tilaukset loppuivat kuin seinään. Siitä eteenpäin on menty sillä mitä oli. Yritykseni nettovarallisuus on nyt nollassa. Firman tilillä on nyt miinus 100 euroa ja henkilökohtaisella tilillä 3 euroa. Liittoon (vaikka jäsen olenkin ja jäsenmaksut maksanut) ei kannata päivärahahakemusta laittaa, koska olen yrittäjä. Kun laitoin PRH:n kaavakkeessa aikoinaan ruksin kohtaan "yrittäjä", niin luovuin oikeuksista mitä muilla on.


Verottaja laittoi 38.000 euron laskun edellisten vuosien voitoista jo aiemmin keväällä. Omia työeläkemaksuja syksyltä on rästissä jo 4 tonnia. Joten nyt työeläkeyhtiö hakee yritystäni konkurssiin.


Vouti ilmoitti, että se mitä firmalla on jäljellä lähtee nyt valtiolle. Paljon siinä ei ole;


Yksi 200 euron gigantin tietokone (jolla nämä analyysit ja kirjoittelut olen tehnyt)

Yksi taulu (siitä on kyllä ikävä luopua).


Koska firmani liikevaihto on viimeisen vuoden aikana tipahtanut nollaan, olen tilanteessa jossa joudun tuijottelemaan avoimia työpaikkoja. Hakenutkin olen, mutta yli 5-kymppiselle ei juuri edes hakemuksiin vastailla. Toisin sanoen, jos nämä edelliset tuotokseni ovat sinua lainkaan vakuuttaneet ja tiedät tahon, joka voisi osaamisestani hyötyä, löytyy CV:ni täältä.


Haluaisin vielä blogin tai toisen kirjoittaa, ennen kuin vouti koneen vie. Mutta ehkä tämä oli nyt epävarmoina aikoina se, joten


Kiitos ja näkemiin, j


PS: Niille jotka ovat covid-ajankohtaistiedon osalta blogiani on seuranneet suosittelen Ilkan analyysejä yhtä ainoaa niistä en ole tähän päivään mennessä kyennyt vääräksi osoittamaan. Data-analyytikoinkin pitäisi osua joskus pieleen. Joten sitä päivää odotellessa.353 views0 comments

Recent Posts

See All